Balkonvlonders met een natuurlijke uitstraling

Een passende vloer is daarbij belangrijk. Vaak gaat de voorkeur bij vloerafwerking uit naar materialen met een natuurlijke en warme uitstraling, zoals de balkonvlonder. Maar naast het esthetisch aspect, spelen de prestaties en het onderhoud van de toegepaste materialen ook een grote rol bij de keuze van het type vloer. Want het idee is om te genieten van het buitenleven, in plaats van buiten te moeten klussen. Maar kan dat wel met een traditionele balkonvlonder?

Onze vlonders voor het balkon zijn een perfect alternatief voor houten balkonvlonders

Hoewel wij mensen heerlijk genieten van de zon, kan deze ongenadig zijn voor houten terrasdelen, zoals de traditionele balkonvlonder. Na een aantal jaar kan een balkonvlonder kromtrekken, gaan scheuren en langzaam maar zeker minder mooi worden. Op de delen waar de zon niet komt, is er vaak sprake van een groene aanslag en kunnen de balkonvlonders glad zijn. Wanneer er gekozen wordt voor Millboard als alternatief voor de traditionele balkonvlonder, dan is er sprake van een natuurlijke, karakteristieke houten uitstraling, zónder de nadelen van traditioneel hout.

Hoogwaardige kunststof balkonvlonders: natuurlijke schoonheid met hoge prestaties

Millboard is namelijk een volledig kunststof plank met een lange levensduur en daardoor ontzettend duurzaam. De planken zijn kleurvast, UV-bestendig, trekken niet krom en blijven enorm lang mooi. Bovendien zijn de planken 100% houtvrij en daarmee splintervrij en zijn ze krasvrij en vlekbestendig. Dus gaat er per ongeluk een wijntje om? Wordt het meubilair regelmatig verzet om optimaal te genieten van de zon? Allemaal geen probleem! En ten opzichte van de traditionele balkonvlonder, is dit een onderhoudsvrije oplossing waar jarenlang niet naar omgekeken hoeft te worden. Want de unieke toplaag (van zichzelf al stroef) voorkomt de afzet van algen, wat het onderhoud tot een minimum beperkt. Zo blijft het balkon of de loggia langer mooi!

Houten look & feel

En over mooi gesproken: dit zijn toch wel de meest natuurgetrouwe kunststof planken die momenteel verkrijgbaar zijn. De kleurschakeringen en de houtnerf zorgen ervoor dat de planken nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. Het zijn exacte, met de hand gevormde kopieën van eiken planken in grove en fijnere structuur. Met als grootste verschil ten opzichte van de balkonvlonder: dit product ondervindt geen hinder van weersinvloeden. Er zijn verschillende varianten waar uit gekozen kan worden: zowel in kleur als in grove of fijne nerven. Moderne uitstraling of juist rustiek? Geef het balkon of de loggia de gewenste uitstraling met de duurzame en onderhoudsvrije oplossingen van Millboard.

De unieke eigenschappen

 • Antislip
  Antislip
 • Alg afstotend
  Alg afstotend
 • Vlekbestendig
  Vlekbestendig
 • Trekt niet krom, rot niet
  Trekt niet krom, rot niet
 • Onderhoudsvrij
  Onderhoudsvrij
 • 'Lost head’-effect
  'Lost head’-effect