Verbind binnen en buiten met een overkapping

Of de overkapping nou tegen het huis aan ligt of verderop in de tuin staat, het verbindt binnen en buiten met elkaar. Helemaal wanneer er gebruik gemaakt is van dezelfde stijl. De sfeer en uitstraling van de overkapping worden niet alleen bepaald door de kleuren, stoffen en meubels die zijn toegepast, maar ook door de vloer. Er is ontzettend veel keus op het gebied van typen vlonders, met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Maar één ding is zeker: naast mooi, moet de vlonder van een overkapping sterk en veelzijdig zijn, aangezien vocht, temperatuurschommelingen en uv-licht van invloed zijn op de toegepaste materialen.

Onderhoudsvrij én esthetisch zeer fraai

Grote kans dat een houten vloer of vlonder doet denken aan die heerlijke dagen aan het water, of op vakantie. Een houten vlonder zorgt het hele jaar door voor een zomerse uitstraling. Millboard biedt het perfecte alternatief voor de vlonder van een overkapping: planken met de look & feel van hout, maar dan de onderhoudsvrije, splintervrije, uv-en weerbestendige variant die niet kromtrekt en niet kan gaan rotten. De vlonderplanken zijn bovendien krasvrij en vlekbestendig. Dus verplaats je de meubels nogal eens of gaat er per ongeluk een wijntje om? Geen probleem! Dit unieke product is van hoogwaardige kwaliteit en kan wel tegen een stootje. Ook heeft het niet te lijden onder allerlei weersomstandigheden en is het onderhoudsvrij. Dat komt door de niet-poreuze veerkrachtige toplaag, één van de onderdelen die de plank zo uniek maakt. De toplaag is uit zichzelf al stroef, maar bovenal kunnen algen zich niet afzetten waardoor het de beste antislip-eigenschappen heeft, zowel droog als nat. De toplaag is tevens uv- en weerbestendig: in 25 jaar tijd is er geen verkleuring met het blote oog waarneembaar. Ook zorgt de toplaag ervoor dat de speciaal ontwikkelde schroeven niet zichtbaar zijn, om zo een perfecte afwerking en uitstraling te realiseren.

Verrassend natuurgetrouwe vlonder voor de overkapping

De natuurgetrouwe warme uitstraling wordt bereikt doordat millboard vlonderplanken exacte, met de hand gevormde kopieën van eiken planken zijn. Verkrijgbaar in grove en fijnere structuur en in diverse kleuren. Een romantische of juist modern uitstraling in de overkapping? De collectie biedt voor elk wat wils. De kleurschakeringen en de houtnerf zorgen dat millboard vlonderplanken nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. Dankzij de lange levensduur is millboard de perfecte duurzame en onderhoudsvrije oplossing als vlonder voor onder de overkapping.

De unieke eigenschappen

 • Antislip
  Antislip
 • Alg afstotend
  Alg afstotend
 • Vlekbestendig
  Vlekbestendig
 • Trekt niet krom, rot niet
  Trekt niet krom, rot niet
 • Onderhoudsvrij
  Onderhoudsvrij
 • 'Lost head’-effect
  'Lost head’-effect