Millboard planken

De Millboard Weathered Oak planken zijn ook te gebruiken op de gevel. De planken zijn exacte, met de hand gevormde afdrukken van houten planken in grove en fijnere structuur. Elke plank wordt met de hand nabewerkt. Door de kleurschakeringen en de houtnerf zijn de planken verrassend natuurgetrouw en nauwelijks van echt te onderscheiden.

Dankzij de unieke eigenschappen ondervinden de planken geen last van weersinvloeden. Verkleuringen, schimmel en rot behoren tot het verleden, net als schuren en behandelen.

Dankzij de dimensionale stabiliteit (met een zeer laag uitzettingscoëfficiënt) trekken de planken niet krom en is het mogelijk verstekhoeken te maken en de planken te verlijmen. Zo kun je een nette strakke hoekverbinding realiseren. Ook het ‘lost head’ effect draagt bij aan de esthetische uitstraling.

Millboard is Uv-bestendig, verkleurt niet en is makkelijk te monteren. Met de Weathered Oak planken kan een open gevelsysteem gecreëerd worden. Door gebruik te maken van de speciaal ontwikkelde afwerkingsproducten kan de gevel perfecte afgewerkt worden, zodat het initiële ontwerp jarenlang erg mooi blijft. Alle Millboard gevelbekleding kan horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Dat geeft natuurlijk een enorme architectonische vrijheid! Millboard gevelbekleding is leverbaar in diverse kleuren en kan op een houten- of bij voorkeur kunststof regelwerk gemonteerd worden.