Tuinpad aanleggen? Kies Millboard!

Houten tuinpaden hebben een bijzondere charme die zowel in moderne als klassieke tuinen past. Ze creëren een warme en uitnodigende sfeer en nodigen uit om door de tuin te wandelen en de omgeving te verkennen. Millboardplanken bieden dezelfde charme, maar zonder de nadelen van echt hout, zoals slijtage, splinters en de noodzaak voor regelmatige behandeling tegen weersinvloeden. Bovendien maakt Millboard het mogelijk om een tuinpad aan te leggen dat veilig is, zelfs bij nat weer. Bij een regenbui wordt dit materiaal niet glad omdat het alg-afzetting voorkomt. Je kunt ieder seizoen genieten van een weerbestendig en onderhoudsvrij tuinpad. Met Millboard kies je voor een duurzame en stijlvolle oplossing voor het aanleggen van jouw tuinpad.

Tuinpad aanleggen voor elke stijl

Bij de aanleg van een tuinpad maken de materialen die je kiest een groot verschil in de uitstraling van jouw tuin. Millboard planken combineren de natuurlijke charme van hout met de voordelen van moderne technologie, waardoor u geen last heeft van de nadelen van traditionele houten vloeren. Deze planken zijn met grote precisie en vakmanschap vervaardigd, wat resulteert in een uitzonderlijk realistische houtnerf en textuur. Bovendien biedt de uitgebreide collectie van Millboard duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor de luxe planken goed passen in verschillende tuinstijlen.  We geven je graag per uitstraling een aantal ideeën over de soorten houten planken die je kunt gebruiken voor het aanleggen van uw tuinpad.

Enhanced Grain

Deze vloer heeft een strakke en moderne uitstraling, perfect voor eigentijdse toepassingen. Met een fijne structuur in de afwerking van de houtnerf bootsen de planken de subtiele nuances van eersteklas eikenhout nauwkeurig na. Ideaal voor moderne terrassen, balkons en andere buitenruimtes waar een eigentijdse look gewenst is.

Weathered Oak

De Weathered Oak vloer is geïnspireerd op verweerd eikenhout van meer dan 100 jaar oud. Met zijn grovere afwerking straalt deze vloer een robuust en tijdloos karakter uit. De authentieke uitstraling maakt deze vloer perfect geschikt voor zowel traditionele als rustieke buitenomgevingen, waar een vleugje nostalgie en karakter gewenst is.

Modern tuinpad aanleggen

Als je een modern tuinpad wilt aanleggen, creëer je  eenvoudig een moderne uitstraling door het gebruik van strakke lijnen, een minimalistisch ontwerp en neutrale kleuren. Het aanleggen van een tuinpad met Millboardplanken uit de collectie Enhanced Grain of Weathered Oak is een uitstekende keuze voor een moderne uitstraling. Ook zien we steeds vaker de kleur zwart terugkomen in moderne tuinstijlen. In dat geval is Burnt Cedar een perfecte match!

Klassiek tuinpad aanleggen

Heb je altijd al gedroomd van een klassieke Engelse tuin? Deze tuinstijl, gekenmerkt door symmetrie, formele paden en weelderige beplanting, brengt een tijdloze elegantie naar je buitenruimte. Het is een perfecte keuze voor mensen met groene vingers die houden van een georganiseerde, maar toch romantische omgeving. In zo’n tuin staat er altijd wel iets in bloei en heerst er een gezellige sfeer. Bij het aanleggen van een klassiek tuinpad spelen de materialen een grote rol. Millboardplanken in lichte, neutrale tinten zoals Limed Oak of Antique Oak zijn ideale keuzes. Deze tinten laten de planten goed tot hun recht komen en dragen bij aan de verfijnde uitstraling van de tuin.

Rustiek tuinpad aanleggen

Een rustieke tuin vraagt om een natuurlijke uitstraling die goed samengaat met het groen en de landelijke sfeer. In rustieke tuinen worden vaak materialen als steen en hout gecombineerd om een authentieke, tijdloze uitstraling te creëren. Het aanleggen van een ‘houten look’ tuinpad met Millboardplanken past perfect binnen dit plaatje. Kies voor planken in warme, houtachtige tinten zoals Weathered Oak; deze kleuren zijn ideaal om een rustieke charme te creëren.

Tuinpad aanleggen met AlterWood

Kortom, met Millboard planken leg je een mooi en onderhoudsvrij tuinpad aan. Deze luxe planken combineren de esthetiek van hout met de voordelen van hoogwaardige materialen die hun schoonheid langdurig behouden. Bestel onze samples zodat je thuis op je gemak kunt kijken welke kleur nu echt bij je tuin past. Maar onze service gaat nog verder dan dat. Bij ons kun je ook een gratis adviesgesprek aanvragen, waarin onze experts je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw tuin. Zij kunnen je adviseren over de beste kleuren, stijlen en de aanleg van het pad, zodat je zeker weet dat je tuinpad perfect aansluit bij de rest van je tuinontwerp. Met AlterWood kies je voor kwaliteit, duurzaamheid en een prachtig resultaat. Laat je inspireren door onze uitgebreide collectie en maak van je tuin een plek waar je elke dag van kunt genieten.